Chevrolet firade 100 år genom att stödja SOS Barnbyar

Det klassiska bilmärket Chevrolet firade för några år sen 100 år. Sedan starten i Detroit 1911 har Chevrolet styrts av prestanda, kvalitet och värde, ledord som idag betyder att Chevrolet är världens fjärde största bilmärke. Märket startades av racerföraren Louis Chevrolet och General Motors grundare William C. Durant och från första början använde man ny teknologi vilket vanligtvis var reserverad för dyrare lyxbilar. Chevrolets första serie, Serie C Classic Six, innebar prisvärda bilar med hög prestanda, och så har det fortsatt. Chevrolet var ett av de första bilmärken som använde högteknologiska lösningar på sina standardbilar, där ibland introduktionen av small-block V8 motorn 1955 som revolutionerade bilindustrin och är än idag världens mest producerade motor.

Chevrolet

När Chevrolet under 2011 firade 100 år kunde man se tillbaka på ett decennium av framgång. För att fira jubileumsåret valde Chevrolet att tacka nej till presenter och istället själv ge bort 100 bilar till framtidens bilförare. Under 2011 överlämnade Chevrolet 100 bilar till SOS Barnbyar runt om i världen. De sista två bilarna lämnades över till en barnby i Rom, Italien, den 4 November, för att markera Chevrolets faktiska födelsedag. En Chevrolet Cruze och en Orlando överlämnades vid cermonin i Rom. Den kompakta Cruze och Orlando, en rymlig 7 sitsig bil, välkomnades av byns föreståndare.

SOS Barnbyar har sedan 1949 hjälpt barn världen över med tryggt boende, mat och utbildning. Just nu finns barnbyar i 133 länder och runt 73 000 barn och ungdomar lever i deras byar och ungdomscenter. Organisationen som är internationell och oberoende driver även skolor och sjukhus. De 100 bilar som Chevrolet skänkt till organisationen kommer att erbjuda tusentals barn större möjlighet till rörlighet men också hjälpa byarnas voluntärer att komma i kontakt med barn i ett större område. ”Att tillhandahålla bilar är det mest naturliga sättet för oss som biltillverkare att hjälpa SOS. Vi hoppas att de fordon som vi ger kan förbättra det dagliga livet för barnen och SOS-personal”, säger Wayne Brannon, VD för Chevrolet Europe. ”Vi är stolta över att stödja en oberoende organisation av SOS omfattning, med den hängivenhet och engagemang som de demonstrerar både i det dagliga arbetet och i deras katastrofhjälpprogram.”

Chevrolet ser fram emot att fortsätta samarbetet med SOS Barnbyar under det kommande året och uppmuntrar alla bilägare att skänka pengar till organisationens arbete. Chevrolets egna arbete med att ta fram säkra, miljömedvetna familjebilar pekar också mot en framtid där dagens barn är säkra och kan njuta av det samhälle och den natur som vi idag tar för givet. Vi hoppas leda vägen för framtidens bilar även under de kommande 100 åren, ett arbete som måste ha barnens bästa i centrum.