Rhodos

Rhodos tillhör ögruppen Dodekanesos, ”de tolv öarna” som ligger i det egeiska havet där Rhodos är ögruppens största och mest populäraste ö. Turister har rest hit sedan 1960 talet. Rhodos har cirka 100 000 invånare, varav de flesta bor i Rhodos stad. Man säger även att Rhodos är en internationell ö med en stor blandning av olika kulturer, vilket har att göra med att ön ligger inom räckhåll från både Europa, Afrika och Asien.

Rhodos

Rhodos huvudstad heter just Rhodos, och är även huvudstad för hela ögruppen Dodekanesos, som har totalt 163 öar. Staden Rhodos stad är den äldsta medeltidsstaden i området och erbjuder massor av sevärdheter och historik. På ön kan man även finna mindre fiskebyar och inåt landet även bergsbyar.

Rhodos, som är formad som en pilspets, är ca 8mil lång och cirka 4 mil bred. Rhodos erbjuder massor av stränder runt kusten som är totalt 22 mil. Landskapet går från slättmarker till bergsområden i inlandet. Det finns även stora mängder tallskog och det är generellt ganska stenigt. Man odlar även på stora marker, bland annat citrusfrukter, vindruvor och oliver. Man kan även utforska naturen genom vackra vandringsleder som erbjuder ett stort utbud av växter och djurliv.

Klimatet på Rhodos är ett medelhavsklimat, där det är varma somrar och svalt under vår och höst. Vintertid blir det lite kyligt och kan även komma en del regn.

Rhodos som ligger några mil utanför Turkiets sydkust är en väldigt populär ö. Bland annat så har Rhodos en vacker natur och det fantastiska landskap som Rhodos har att erbjuda gör att det finns många populära resmål där. Många besöker för att det finns en historia som inte går att finna på andra platser, som till exempel Europas äldsta medeltida stadskärna, ruinerna efter det sjunde underverket Kolossen och ett flertal andra ruiner efter fort och fästningar. Två orter har ett fantastiskt naturlandskap och ett stort utbud på vandringsleder där man upptäcka stor växtlighet, de två orterna är Katavia och Siana.