VOLT: ELBILEN UTAN RÄCKVIDDSÅNGEST

Hur Volt känns att köra

Om du kan köra kan du köra en Volt. Istället för att vrida på en nyckel trycker du på en blå knapp. Istället för att titta på mätinstrument och nålar får du all information du behöver från två interaktiva LCD-skärmar.

När batteriet är slut tar räckviddsförlängaren omärkbart vid. Förutom att ett meddelande visas på den stora LCD-skärmen så märks ingenting. Detta beror delvis på generatorns fantastiska ljudisolering och jämna drift, men i huvudsak beror det på att det alltid är den elektriska drivenheten Voltec® som driver bilen. Det enda som ändras är energikällan.

2016-chevrolet-volt

4 körlägen: så avancerat att det är enkelt

Med sina fyra olika körlägen är Volt programmerad att tillgodose dina behov.

Normal – standardläget som du kommer att använda mest.
Hold – det här läget är ämnat särskilt för Europa och innebär att du kan köra i läget för förlängd räckvidd och därmed behålla batteriets laddning till dess du bestämmer dig för att köra utsläppsfritt.
Sport – för mer responsiv acceleration än normalt läge.
Berg – sparar kraft så att bilen kan ta sig upp för långa och branta backar

Vilket läge du än använder innebär regenerativ bromsningsteknik att energin från bilens rörelse skickas tillbaka in i batteriet och ger ökad effektivitet.

Och slutligen kommer du inte att kunna undgå bilens “ös” när du accelererar från trafikljusen. Känslan kommer från Volts elektriska drivenhet som ger ett så gott som omedelbart vridmoment. Volt accelererar 0–100 km/tim på bara 9 sekunder. Totalt oemotståndligt.

Volts snygga design

Vi vill helst inte medge det, men vi påverkas av hur saker och ting ser ut – och vi dras till snygga saker.

Aerodynamisk exteriör

Mycket av Volts exteriör har konstruerats först och främst för att minska motståndet: de skarpa hörnen, den stängda grillen där fram, fönstertorkarna utan fästen och den sportiga inbyggda spoilern. Dessa – och många andra egenskaper – finns till för att förbättra aerodynamiken, men faktum är att tillsammans bidrar de till en bil som folk inte kan låta bli att vända blickarna efter.

Lyxig interiör som imponerar

På insidan överträffar Volt alla förväntningar på komfort, bekvämlighet och utrustning. Interiören är fullproppad med exklusiv utrustning som t.ex. klimatanläggning med fuktighetssensor och beröringskänsliga knappar på instrumentpanelen. Alla dessa exempel kommer som standard i Volt. Bland tillbehören finns navigator, och parkeringshjälp fram och bak med kamera bak.

Snygg svart interiör med vita detaljer och panelinlägg

Det är så mycket hos Volt som bländar och förtrollar. Inte minst de vackra skinnstolarna med sina utmärkande och iögonfallande vita detaljer. Dessa återspeglar mittkonsolens design och detaljerna på dörrpanelerna.

Information om Volts batteri

Du kan ladda Volt hemifrån, antingen från ett vanligt 230 V-uttag genom att använda laddningskittet1 (cirka sex timmar) eller från hemladdningsstationen som finns som tillval2 (cirka fyra timmar).

Batteriets prestanda kan påverkas av extremt varma eller kalla förhållanden. Volts avancerade litiumjonbatteri har ett invändigt värmehanteringssystem med aktiv styrning som upprätthåller batteriets temperatur inom det optimala omfånget för maximal livslängd, prestanda och räckvidd.

Volts batteri och Voltec®-komponenter har en garanti som gäller i åtta år eller för 160 000 km beroende på vilket som kommer först.

Säkerhet

Precis som allt annat hos Volt har funktioner som StabiliTrak elektronisk stabilitetskontroll med dragkraftskontroll och elektrohydrauliska ventilerade ABS-bromsar fram och bak skapats för att förhindra olyckor.

Skulle olyckan vara framme så finns det inte mindre än åtta krockkuddar som skyddar dig tillsammans med bilens avancerade säkerhetsbur i ultrastark stål.

Volt och fotgängare: Eftersom Volt går så tyst kan en vänlig varning aktiveras som uppmärksammar fotgängare på bilens närvaro.

Volt och elsäkerhet: Din säkerhet med avseende på Volts elektriska komponenter är prio ett. Det går till exempel inte att sätta bilen i körläge medan elkabeln är inkopplad.

Tillbehör till Volt

Volt är en mycket speciell bil och vi har handplockat ett exklusivt sortiment med tillbehör som kompletterar bilens unika stil och syfte. Fantastiska förbättringar som t.ex. tröskelplåtar, en väska för den bärbara laddaren, förvaringsutrymmen för baksätet, ett nät för lastutrymmet, en solskärm med bilmärket på och dessutom praktiska gummimattor för golvet och lastutrymmet.

Som alltid är barnens säkerhet det viktigaste av allt, och därför finns följande tillbehör tillgängliga för din Volt:

Barnstol “Duo Plus”
Barnstol “Baby Safe Plus”
ISOFIX-fästen för “Baby Safe Plus”

Posted in Bil