Início » Nyheter » 5 fantastiska whatsapp-gruppfunktioner som du förmodligen inte visste fanns!

5 fantastiska whatsapp-gruppfunktioner som du förmodligen inte visste fanns!

Conteúdo

Fördjupa dig i WhatsApps värld, ett livligt nav för digital kommunikation med över två miljarder användare globalt.

Vi känner alla till grunderna i denna populära meddelandeapplikation – från att skicka textmeddelanden och ringa samtal till att dela foton och videor.

Men visste du att det finns en mängd dolda funktioner i WhatsApp-grupper som kan göra din upplevelse ännu roligare?

Gå djupare in i gruppchattar, anpassade meddelanden och avancerade inställningar för att upptäcka det oupptäckta.

1. Anpassa dina gruppchattaviseringar

Istället för att få en störtflod av meddelanden varje gång någon skickar ett meddelande i en gruppchatt, låter WhatsApp dig stum dessa meddelanden.

Gå till den specifika gruppchatten, klicka på gruppnamnet och välj Stäng av aviseringar. Du kan stänga av chatten i 8 timmar, en vecka eller till och med ett år.

Läs också  Topp 5 mest hjärtvärmande kärlekshistorier i filmhistorien

Dessutom kan du anpassa dina gruppaviseringar genom att ändra gruppens aviseringston, vibrationsinställningar och popup-aviseringar.

2. Använd @all för att meddela alla i gruppen

Om du har ett viktigt tillkännagivande att göra och du vill se till att alla i gruppen ser det, kan du märka alla i gruppen genom att skriva @Allt.

Detta kommer att skicka ett meddelande till alla i gruppen, oavsett om de har tystat gruppaviseringarna eller inte.

3. Sök efter ett specifikt meddelande

Om du försöker återkalla en specifik konversation i din gruppchatt kan du använda Sökfunktion. Klicka bara på gruppnamnet och välj Sök.

Du kan sedan skriva in ett nyckelord eller en fras, och WhatsApp kommer att visa dig alla meddelanden som innehåller det ordet eller frasen.

4. Begränsa gruppchattaktiviteter

Som administratör för en WhatsApp-grupp kan du begränsa vem som kan ändra gruppens ämne, ikon och beskrivning. Du kan också begränsa vem som kan skicka meddelanden i gruppen.

Läs också  Har du någonsin hört talas om gaslighting? Den manipulativa taktik du behöver känna till för att undvika att hamna i dess fälla.

Detta kan vara till hjälp i professionella miljöer eller i stora grupper där man vill undvika kaos och upprätthålla ordningen.

5. Svara privat i en gruppchatt

Om du vill svara på någons meddelande i en gruppchatt, men du inte vill att alla andra i gruppen ska se ditt svar, kan du använda Svara Privat funktion.

Tryck bara på och håll ned meddelandet du vill svara på, klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet och välj Svara privat.

Detta öppnar en privat chatt med personen och du kan skicka ditt svar dit.

Dessa dolda funktioner i WhatsApp-grupper kan avsevärt förbättra din användarupplevelse, från att anpassa dina aviseringar till att upprätthålla ordning i gruppchattar.

Så varför inte ge dem ett försök? Håll inte dessa coola funktioner för dig själv! Dela den här artikeln på dina sociala medieplattformar och låt dina vänner och kollegor veta om underverken de kan upptäcka i sina WhatsApp-grupper.

Ingvild Olsen
Skriven av : Ingvild Olsen