Início » Husdjur » Är din kattunge en kille eller tjej? Här är hur du kan avgöra om din kattunge är hane eller hona.

Är din kattunge en kille eller tjej? Här är hur du kan avgöra om din kattunge är hane eller hona.

Att bestämma kön på din kattunge! Följ med oss på en spännande upptäcktsfärd när vi hjälper dig att navigera den bedårande världen av kattungar och bli en expert på att identifiera kattkön!

Conteúdo

Hälsningar till alla er kattfantaster där ute som precis har välkomnat en ny lurvig medlem i er familj!

Vi förstår att det kan vara en spännande men förvirrande tid när man tar hem en ny kattunge, särskilt när man försöker ta reda på om er lilla boll av päls är en han eller en hon.

Ja, du läste rätt – att avgöra kattungens kön kan vara lite klurigt. Men frukta inte, vår guide är här för att hjälpa dig att smidigt segla genom denna process.

Så, låt oss ge oss ut på detta lilla äventyr av upptäckt tillsammans! Gör dig redo att dyka in och bli en expert på att avgöra kön på din kattunge.

Identifiera åldern på din kattunge

Först och främst är det viktigt att säkerställa att din kattunge är åtminstone några veckor gammal innan du försöker avgöra dess kön. Det är extremt svårt att skilja på genitalområdet hos en nyfödd kattunge. Så det är bäst att vänta tills kattungen har vuxit lite.

Läs också  Avslöja kattblues: Kämpar din katt tyst mot depression?

Hantera din kattunge

När kattungen har blivit tillräckligt gammal, håll den försiktigt med baksidan mot dig. Se till att hålla den stadigt, lyft på svansen för att avslöja dess genitalområde. Du kan behöva applicera ett lätt tryck vid basen av svansen för att lyfta den ordentligt.

Undersöka genitalöppningarna

Under svansen kommer du att se två öppningar. Både han- och honkattungar har dessa två öppningar – anus och genitalöppningen. Anus är den högre och ser ut som en liten prick, medan den lägre är genitalöppningen som antingen är penis eller vulva.

Bedömning av avstånd och form

Lägg märke till avståndet mellan de två öppningarna. Ett litet mellanrum mellan anus och penis tyder på en han kattunge, med testiklar i mitten. Å andra sidan kommer honkattungar ha ett kortare avstånd mellan anus och vulva. Observera också formen på genitalöppningen. Hos honkattungar kommer genitalöppningen vara en vertikal springa, medan den hos han kattungar kommer vara ett litet, runt hål.

Läs också  Är din lurviga vän sjuk eller blå? Avslöjar tecknen på fysisk sjukdom och husdjursdepression

Observera testiklarna

När din kattunge blir äldre kommer testiklarna hos en han kattunge att bli mer tydliga. Detta bör underlätta uppgiften att avgöra kön.

Söka professionell hjälp

Om du fortfarande är osäker på kattungens kön, tveka inte att fråga en professionell. Att avgöra kön på kattungar kan vara utmanande, särskilt när de är mycket unga. Din veterinär kommer mer än gärna att hjälpa dig i denna fråga.

Vi hoppas att denna guide har varit till hjälp för att avgöra om din kattunge är en pojke eller en flicka. Om du fann den användbar, tveka inte att dela den på dina sociala nätverk. Vi uppskattar din återkoppling!

Ingvild Olsen
Skriven av : Ingvild Olsen