Início » Nyheter » Är följebrev verkligen nödvändigt för jobbansökningar?

Är följebrev verkligen nödvändigt för jobbansökningar?

Conteúdo

Någonsin undrat över betydelsen av en Personligt brev när du söker jobb? Eller har du ifrågasatt om följebrev fortfarande har någon relevans i dagens digitala tidsålder?

Detta omfattande stycke är här för att klargöra alla dina tvivel! Så kom med oss ​​när vi frigör potentialen hos detta kraftfulla verktyg i din jobbsökningsprocess.

Kom ihåg, när du är osäker, a Personligt brev kan vara ditt hemliga vapen!

Vad är ett följebrev?

Ett följebrev är ett dokument som skickas tillsammans med ditt CV för att ge ytterligare information om dina kunskaper och erfarenheter.

Det är en möjlighet för dig att specificera dina kvalifikationer för ett specifikt jobb och för att beskriva varför du passar bra.

Det är ofta din första introduktion till en arbetsgivare, och som sådan bör den vara välskriven, kortfattad och skräddarsydd för jobbet du söker.

Läs också  Topp 5 bästa nöjesparker i USA för tidlöst nöje

Syftet med ett följebrev

Det primära syftet med en Personligt brev är att ge sammanhang till ditt CV. Om du till exempel har en lucka i din anställningshistorik är ett följebrev det perfekta stället att förklara detta.

Det är också en möjlighet att lyft fram dina mest relevanta färdigheter och prestationer.

På sätt och vis kan ett följebrev ses som en säljpitch för varför ett företag ska anlita dig.

Är följebrev fortfarande relevanta?

I en tid av onlineansökningar ifrågasätts ofta relevansen av följebrev. Men många anställande chefer värdesätter dem fortfarande.

En färsk undersökning visade det 83 % av rekryterarna, HR-proffs och anställningschefer tycker fortfarande att personliga brev är viktiga i sina anställningsbeslut.

Detta tyder på att följebrev, trots ökningen av digitala ansökningar, fortfarande ses som ett värdefullt verktyg i jobbsökningsprocessen.

Läs också  Topp 5 superhjältar som revolutionerade serietidningsbranschen

När behövs följebrev?

Även om det är uppenbart att följebrev fortfarande är relevanta, är de inte alltid nödvändiga. I allmänhet bör du inkludera ett följebrev om platsannonsen specifikt efterfrågar ett.

Det är också lämpligt att skicka ett personligt brev om du söker en högnivåtjänst eller om du byter karriär.

Men om platsannonsen anger att ett personligt brev är valfritt är det upp till dig att bestämma om du vill inkludera ett.

För att svara på frågan, är följebrev nödvändiga?: Även om de kanske inte alltid krävs, kan ett välskrivet personligt brev verkligen hjälpa dig att skilja dig från andra kandidater.

Det ger en möjlighet att visa upp dina kunskaper och erfarenheter på ett sätt som enbart ett CV inte kan. Så när du är osäker är det generellt sett en bra idé att inkludera ett personligt brev med din jobbansökan.

Läs också  Från trollformler till överlevnad: att föreställa sig Harry Potter-karaktärer i en postapokalyptisk värld

Tyckte du att den här artikeln var till hjälp? Om så är fallet, överväg att dela det på dina sociala nätverk. Vi vill gärna höra dina tankar och erfarenheter av personliga brev.

Ingvild Olsen
Skriven av : Ingvild Olsen