Início » Nyheter » Hollywoods topp 5 mest inkomstbringande animerade mästerverk

Hollywoods topp 5 mest inkomstbringande animerade mästerverk

Conteúdo

Hollywoods magi når långt bortom gränserna för live-actionfilmer, vilket gör dess närvaro känd även i animerade filmer.

Dessa filmer är kritikerrosade och kommersiellt framgångsrika och har inte bara underhållit publik över hela världen, utan har också lämnat en djupgående inverkan på det filmiska landskapet.

Spänn upp dig när vi tar dig med på en resa genom de 5 mest framgångsrika animerade filmerna som Hollywood har att erbjuda!

1. Fryst II

Fryst II toppar listan som den mest framgångsrika animerade filmen i Hollywoods historia. En uppföljare till den lika framgångsrika Frozen, den här filmen lyckades överträffa sin föregångare med en global kassasamling på över 1,45 miljarder dollar!

Filmens förtrollande handling och minnesvärda låtar, tillsammans med dess förstklassiga animation, har gjort den till en favorit bland publik i alla åldrar.

Läs också  Överlista gaständare: Din ultimata guide till att upptäcka, stanna och studsa tillbaka

2. Lejonkungen (2019)

Kommer tvåa är 2019 års remake av Lejonkungen. Även om den fick blandade recensioner från kritiker, blev filmen en enorm kommersiell framgång och tjänade över 1,65 miljarder dollar över hela världen.

Dess fantastiska bilder och nostalgiska tilltal hjälpte den att säkra sin plats som en av Hollywoods mest framgångsrika animerade filmer.

3. Otroliga 2

Otroliga 2 innehar tredjeplatsen i vår lista. Denna efterlängtade uppföljare möttes med stor entusiasm av tittarna, vilket resulterade i en häpnadsväckande världsomspännande kassasamling på över 1,24 miljarder dollar.

Dess engagerande handling, full av action och humor, gjorde den till en hit hos både barn och vuxna.

4. Fryst

Originalet Frysta Filmen kommer på fjärde plats, med kassaintäkter på över 1,28 miljarder dollar.

Denna musikaliska fantasi fängslade publik över hela världen med sin hjärtevärmande berättelse om systerkärlek och sina catchy låtar, framför allt den allestädes närvarande Let It Go.

Läs också  Kasta ljus över medicinsk gaslighting: Är du en drabbad?

5. Minions

Avrundning av vår topp 5-lista är Minionsen spin-off-prequel till Despicable Me-serien.

Den här filmen samlade in över 1,16 miljarder dollar världen över, tack vare dess älskvärda titulära karaktärer och dess blandning av komedi och äventyr.

Animation har blivit en integrerad del av Hollywoods film, och dessa filmer står som ett bevis på genrens enorma popularitet och framgång.

Dessa filmer har inte bara genererat miljarder i biljettkassan, utan har också berört hjärtan hos miljoner världen över med sina fängslande berättelser, minnesvärda karaktärer och innovativa animationstekniker.

Om du gillade denna sammanfattning av de 5 mest framgångsrika animerade filmerna från Hollywood, glöm inte att dela den på dina sociala mediekanaler!

Och se till att kolla in våra andra rankningar för mer fascinerande insikter i filmens värld.

Ingvild Olsen
Skriven av : Ingvild Olsen