Início » Husdjur » Kan du dela Halloween-godis med din lurviga vän?

Kan du dela Halloween-godis med din lurviga vän?

Conteúdo

När årets kusligaste kväll närmar sig, råder det ingen tvekan om att hem kommer att fyllas med en rad läckra Halloween-godisar.

Även om dessa söta godsaker är en fröjd för oss, kan de vara en mardröm för våra fyrbenta vänner.

Våra hundar kan vara en del av vår familj, men det betyder inte att de kan unna sig samma godsaker som vi gör. Faktum är att ge din pooch Halloween godis kan ha allvarliga hälsokonsekvenser.

Det här informativa stycket utforskar anledningarna till varför det är viktigt att hålla dina halloweengodis borta från din nyfikna hund.

Kom ihåg att det är vårt ansvar att se till att våra husdjur stannar säker och hälsosam!

Varför är Halloween-godis farligt för hundar?

Det finns flera anledningar till varför halloweengodis inte är lämpligt för hundar. En av de största farorna är choklad.

Läs också  Försvinn för gott med den stanken: 4 effektiva huskurer för gammal katturinlukt

Choklad innehåller teobromin, ett ämne som är giftigt för hundar. Även små mängder kan orsaka kräkningar, diarré, snabb andning, ökad hjärtfrekvens och kramper.

Mörk och osötad bakchoklad är särskilt farlig eftersom den innehåller högre halter av teobromin.

Hur är det med godis och tuggummi?

Andra typer av godis, såsom hårda godisar, gummier och tuggummi, är inte heller säkra. Många av dessa produkter innehåller xylitolett sötningsmedel som är dödligt för hundar.

När en hund får i sig xylitol kan det leda till ett snabbt fall i blodsockernivån, vilket leder till desorientering och kramper. I svåra fall kan det orsaka leversvikt.

Exempel på hundar som äter Halloween-godis

Det finns otaliga historier om husdjursägare som oavsiktligt utsätter sina husdjur för fara.

Till exempel upplevde en familj i Ohio en skrämmande prövning när deras Golden Retriever, Max, lyckades smyga sig in i halloweengodisförrådet.

Läs också  Knock, knock: Att reda ut mysteriet bakom din katts obevekliga krav på dörren

Max konsumerade en mängd olika godisar, inklusive flera chokladkakor. Tack och lov insåg Maxs ägare snabbt vad som hade hänt och skyndade honom till veterinären.

Efter omedelbar behandling återhämtade Max sig helt, men hans berättelse fungerar som en skarp påminnelse om farorna med Halloween-godis för hundar.

Vad ska jag göra om min hund äter Halloween-godis?

Om din hund råkar äta lite Halloween-godis är det avgörande att agera snabbt. Kontakta din veterinär omedelbart eller kontakta Pet Poison Helpline.

Beroende på mängden och typen av godis som intas, kan de rekommendera att framkalla kräkning eller omedelbar läkarvård.

Hur du håller din hund säker på Halloween

Det bästa sättet att hålla din hund säker denna Halloween är att hålla allt godis utom räckhåll. Förklara för barn vikten av att inte dela sina godsaker med sina lurviga vänner.

Läs också  Varför katter inte kan bestämma sig för inomhus och utomhus

Skäm istället bort din hund med sin favorit hundsäkra godsaker eller leksaker, så att de inte känner sig utanför festligheterna.

Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt till att klargöra de potentiella farorna med att ge din hund Halloween-godis. Tyckte du att denna information var användbar?

Om så är fallet, dela det på dina sociala nätverk för att hjälpa andra husdjursägare att hålla sina lurviga vänner säkra denna Halloween!

Ingvild Olsen
Skriven av : Ingvild Olsen