Início » Gåtor » Matematisk hjärnknäckare: Sätt ditt IQ på provet – Du har 20 sekunder på dig att flytta 2 tändstickor och lösa ekvationen.

Matematisk hjärnknäckare: Sätt ditt IQ på provet – Du har 20 sekunder på dig att flytta 2 tändstickor och lösa ekvationen.

Våga utmana din intelligens med vår hjärngåta! Här är uppgiften: Du har 20 sekunder på dig att flytta bara 2 tändstickor och lösa ekvationen. Tror du att du har den mentala smidigheten att lösa den snabbt? Låt oss se om du kan klara uppgiften.

Conteúdo

Vi har en rolig, snabb men utmanande hjärngåta till dig idag. Det är en utmaning att flytta två tändstickor som kommer att testa din hjärnkraft.

Är du redo? Här är uppgiften: Du får en enkel, men felaktig matematisk ekvation skriven med tändstickor.

Din uppgift? Gör ekvationen sann genom att bara flytta två tändstickor. Du har 20 sekunder på dig att lista ut det. Låt oss se om du kan slå klockan.

Här är ekvationen

Ekvationen du jobbar med är 5+3=79. Ja, du läste rätt, denna ekvation är felaktig. Men du kan göra den korrekt genom att bara flytta två tändstickor. Tror du att du kan klara det? Din tid börjar nu!

 

© Skribenten

 

Har du listat ut det?

Dina 20 sekunder är slut! Lyckades du lösa det? Om ja, grattis! Du har visat att du har en bra öga för detaljer och en snabb tanke.

Läs också  Kan du hitta '60' bland 'GO' på under 15 sekunder? Testa denna spännande visuella hjärnövning!

Om inte, oroa dig inte. Detta är lurigt. Är du redo för lösningen?

Lösningen på tändsticksgåtan

Den korrekta ekvationen är 6+9=15. Hur kom vi fram till det? Genom att helt enkelt flytta en tändsticka från 7 till 9 för att göra det till 9, och en annan tändsticka från 9 för att lägga till 5 och göra det till en 6. Voila! Du har förvandlat ekvationen till ett sant påstående.

 

© Skribenten

 

Gillade du utmaningen?

Om du tyckte om denna tändsticks-hjärngåta, dela den med dina vänner på sociala medier! Låt oss se hur många av dem som kan lösa den på 20 sekunder.

Kom ihåg, ju mer du tränar din hjärna, desto skarpare blir den. Håll dig uppdaterad för fler roliga och utmanande hjärngåtor!

Massimo Sahin
Skriven av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har vært nettredaktør i mange år og er en mester i alle nettkoder. Han gir deg sine oppdagelser, sine favoritter og til og med små informasjonsbiter. Så hold øynene åpne og følg ham!