Início » Husdjur » Stoppa fästingar döda i deras spår! Naturläkemedel för att hålla dina husdjur säkra och fästingfria!

Stoppa fästingar döda i deras spår! Naturläkemedel för att hålla dina husdjur säkra och fästingfria!

Conteúdo

Fästingar är synonymt med problem, från att orsaka hudirritationer att sända sjukdomar som borrelia och Rocky Mountain spotted fever.

Men frukta inte, det finns många naturliga fästingmedel som kan hjälpa till att hålla dina husdjur säkra och fästingfria.

Förstå fienden: fästingar

Fästingar är inte bara enkla olägenheter. Dessa små blodsugande parasiter kan orsaka en mängd olika hälsoproblem för dina husdjur.

Fästingar är kända för att överföra sjukdomar som t.ex Borreliainfektion, anaplasmosoch ehrlichios bland andra. Att förstå hotet de utgör är det första steget för att skydda dina husdjur.

Vitlök: ett kraftfullt fästingmedel

Tro det eller ej, vitlök är inte bara för att avvärja vampyrer. Det kan också vara ett effektivt naturligt fästingmedel för dina husdjur. Vid intag i säkra mängder kan vitlökens starka lukt avskräcka fästingar.

Läs också  Hur du hjälper din hund att övervinna depression: Effektiva sätt att få din hund ur det blå

Det är dock värt att notera det vitlök kan vara giftigt för husdjur i stora mängderså rådgör alltid med din veterinär innan du lägger till det i ditt husdjurs diet.

Äppelcidervinäger: en fästings mardröm

Äppelcidervinäger har en mängd användningsområden, och en av dem fungerar som en naturligt fästingmedel.

Du kan antingen lägga till en liten mängd till ditt husdjurs dricksvatten eller spraya det på ditt husdjurs päls. Dess sura natur gör ditt husdjurs hud mindre aptitlig för fästingar.

Eteriska oljor: naturens gåva

Vissa eteriska oljor som t.ex citrongräs, pepparmyntaoch ceder kan stöta bort fästingar effektivt. De kan appliceras på ditt husdjurs halsband eller spädas ut och sprayas på deras päls.

Kom ihåg att alltid späda eteriska oljor innan du applicerar dem på ditt husdjurs hud för att undvika irritation.

Läs också  Rädda din soffa: Så hindrar du din katt från att förvandla möbler till klösbrädor

Neemolja: en potent och naturlig fästingdödare

Neemolja stöter inte bara bort fästingar utan dödar dem också. Dess bittra smak och starka lukt gör den till en föga tilltalande värd för fästingar. Den kan blandas med en bärarolja och appliceras på ditt husdjurs päls.

Tänk på att neemolja bör aldrig intas av husdjur.

Fördelarna med naturliga fästingmedel

Naturliga fästingmedel är fria från skadliga kemikalier som potentiellt kan skada ditt husdjurs hälsa. Dom är miljövänligtvanligtvis lättillgängligoch ofta billigare än kommersiella fästingmedel.

De stöter inte bara bort fästingar, utan de har också ofta ytterligare hälsofördelar för dina husdjur. Sammanfattningsvis, låt inte fästingproblemet förstöra ditt sommarnöje.

Genom att använda naturliga fästingmedel kan du skydda dina husdjur från dessa blodsugande parasiter utan att utsätta dem för skadliga kemikalier.

Läs också  6 ofelbara tips för att harmoniskt introducera en kattunge till din äldre katt

Kom ihåg att det bästa skyddet alltid är förebyggande. Så beväpna dig med kunskap och håll dina husdjur fästingfria i sommar!

Om du tyckte att den här artikeln var användbar, glöm inte att dela den på dina sociala medieplattformar. Låt oss sprida ordet och hjälpa alla djurägare att bekämpa fästinghotet på ett naturligt sätt!

Ingvild Olsen
Skriven av : Ingvild Olsen