Início » Gåtor » Testa din IQ: Kan du överlista detta pussel? Flytta bara en tändsticka på 15 sekunder för att lösa denna spännande matematikutmaning!

Testa din IQ: Kan du överlista detta pussel? Flytta bara en tändsticka på 15 sekunder för att lösa denna spännande matematikutmaning!

Conteúdo

Är du en geni på att lösa pussel? Tycker du om spänningen i en bra matematisk utmaning? Om så är fallet, gör dig redo att lägga din problemlösningsförmåga till det ultimata testet med vår spännande tändstickspussel.

Det här är inte din genomsnittliga hjärngyckel; det är en förvirrande gåta som bara de skarpaste hjärnorna kan knäcka. Endast 15 sekunder är på klockan.

Kommer du att kunna överlista detta pussel och gå segrande? Låt oss se om du har vad som krävs för att slå oddsen!

Tändstickspusslet

Här är pussel: Föreställ dig en enkel matematisk ekvation skriven ut med tändstickor. Ekvationen är 6×5=38.

Men som du kanske har märkt är denna ekvation inte korrekt.

Din uppgift är att gör det korrekt genom att bara flytta 1 tändsticka. Och ja, det har du bara 15 sekunder att göra det!

Läs också  Visuell test: Kan du hitta alla udda fjärilar på mindre än 25 sekunder? Hur många är de?

Testa din IQ: Kan du överlista detta pussel?  Flytta bara en tändsticka på 15 sekunder för att lösa denna spännande matematikutmaning!© Skribenten.nu

Ditt uppdrag

Kan du se var du ska flytta en tändsticka för att göra ekvationen korrekt?

Kom ihåg att du måste behålla ekvationens integritet: du kan inte bara slänga en tändsticka eller lägga till en extra.

Du måste ordna om vad som redan finns där. Och du måste göra det i mindre än 15 sekunder. Redo? Gå!

Löste du det?

Tiden är ute! Lyckades du lösa pussel eller kliar du dig fortfarande i huvudet? Om du tycker att det är tufft, oroa dig inte, du är inte ensam.

Denna tändsticka matte utmaning har fått många människor på hävd. Men misströsta inte! Vi är på väg att avslöja lösningen.

Lösningen

Lösningen är förvånansvärt enkel när du väl ser den. Tricket är att flytta tändstickan från 8:an i 38:an och placera den för att ändra 5:an till en 6:a.

Läs också  Visuellt test: Har du tillräckligt skarpa ögon för att upptäcka de 3 udda korvarna bland dessa varmkorvar på under 20 sekunder?

Ekvationen blir då 6×6=36, vilket är korrekt. A ha! Det är en av de där varför jag inte tänkte på det tidigare ögonblicken, eller hur?

Testa din IQ: Kan du överlista detta pussel?  Flytta bara en tändsticka på 15 sekunder för att lösa denna spännande matematikutmaning!© Skribenten.nu

Nu när du har knäckt pusslet, varför inte dela din seger på din sociala nätverk? Låt dina vänner och familj försöka lösa detta hjärngymnastik.

Kanske hittar de lösningen mindre än 15 sekunder, eller så kanske de behöver en liten ledtråd. Hur som helst, det kommer säkert att ge en del underhållande och engagerande diskussion. Glad förbryllande!

Massimo Sahin
Skriven av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har vært nettredaktør i mange år og er en mester i alle nettkoder. Han gir deg sine oppdagelser, sine favoritter og til og med små informasjonsbiter. Så hold øynene åpne og følg ham!