Início » Tips och trix » Vill du låsa upp hemligheten bakom en gnistrande ren diskmaskin? Lär dig hur du rengör din diskmaskins filter!

Vill du låsa upp hemligheten bakom en gnistrande ren diskmaskin? Lär dig hur du rengör din diskmaskins filter!

Conteúdo

Märker du att din disk inte är så gnistrande ren som den brukade vara efter en tvättcykel? Eller kanske det finns en obehaglig lukt kvar i din diskmaskin? Boven bakom dessa problem kan vara ett smutsigt filter!

De filter på din diskmaskin är en kritisk komponent som fångar upp matpartiklar, vilket förhindrar att de avsätts på din disk eller täpper till avloppet.

Med tiden kan dessa fångade partiklar byggas upp, vilket gör att din diskmaskin fungerar mindre effektivt. Men oroa dig inte, vi har dig täckt! I den här lätta att följa guiden leder vi dig genom den enkla processen för rengöring av din diskmaskins filter.

Så kavla upp ärmarna och gör dig redo att ge din diskmaskin den TLC den förtjänar!

Läs också  Undvik dessa 5 väggfärger i ditt vardagsrum eller riskera att förstöra din heminredning!

Förbereder rengöring av din diskmaskins filter

Innan du påbörjar processen att rengöra din diskmaskins filter är det viktigt att koppla ur eller koppla bort din diskmaskin från eluttaget av säkerhetsskäl.

När diskmaskinen är urkopplad kan du öppna den och ta bort det nedre stället för att få tillgång till filtret.

Lokalisera och ta bort diskmaskinens filter

Filtret finns vanligtvis i botten av diskmaskinen. Det är vanligtvis en rund bit som kan skruvas loss eller fällas ut. Vrid försiktigt och lyft upp filtret för att ta bort den.

Vissa diskmaskiner kan ha en övre och en nedre filterenhet, som båda måste tas bort separat.

Rengöring av diskmaskinens filter

När du har tagit bort filtret, skölj det under varmt kranvatten. Använda en mjuk tandborste eller trasa för att försiktigt skrubba bort eventuella matrester eller annat skräp som fastnat i filtret.

Läs också  Du kommer inte att tro på dessa vanliga inredningsmisstag för hemmakontor som du förmodligen ignorerar – och hur de påverkar din produktivitet!

För extremt smutsiga filter kan du behöva blötlägga det i varmt vatten med ett milt rengöringsmedel i cirka 10 minuter och sedan skölja det igen.

Återinstallera diskmaskinens filter

Efter rengöring, se till att filtret är helt torrt innan du sätter tillbaka det i diskmaskinen. Sätt tillbaka filtret på sin ursprungliga plats och säkra det på plats.

Sätt tillbaka det nedre stället och sätt tillbaka diskmaskinen i eluttaget. Kör en kort tvättcykel för att säkerställa att filtret fungerar korrekt.

Underhåll av din diskmaskins filter

Att regelbundet rengöra din diskmaskins filter är avgörande för optimal prestanda. Det rekommenderas att du rengör ditt diskmaskinsfilter var tredje till sjätte månad.

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp för att lära dig hur du rengör din diskmaskins filter. Om du tyckte att den här artikeln var användbar, vänligen dela den på dina sociala nätverk. Vi vill gärna höra om den här guiden hjälpte dig!

Ingvild Olsen
Skriven av : Ingvild Olsen