Início » Tips och trix » Släpp loss magin med höststädning: Topphemligheter för ett glittrande hem som du aldrig vill lämna!

Släpp loss magin med höststädning: Topphemligheter för ett glittrande hem som du aldrig vill lämna!

Conteúdo

I oktober är det dags att börja förbereda ditt hem för det växlande vädret. Att omfamna den svala, skarpa höstluften är mycket lättare när ditt utrymme är mysigt och rent.

Om du har skjutit upp höstens hemförberedelser, säsongsstädning eller underhåll av hem före vintern, är det nu den perfekta tiden att komma igång.

Här är några bästa metoder för höststädning för att hjälpa dig att få ditt hem i toppform för den kommande säsongen.

Börja med att rensa

Innan du verkligen kan rengöra ditt hem på djupet måste du bli av med allt rörigt. Gå igenom varje rum och bestäm vad du vill behålla, donera eller slänga.

Detta kommer att göra själva rengöringsprocessen mycket enklare. Dessutom känns ett skräpfritt hem rymligare och inbjudande. Se till att ta itu med ofta förbisedda områden som din garderob eller garage under denna process.

Läs också  Förbättra ditt kärleksliv: 10 spännande och innovativa datumidéer du aldrig har tänkt på!

Kontrollera ditt hems exteriör

Hösten är en idealisk tidpunkt för att ge ditt hems exteriör en grundlig kontroll. Leta efter eventuella sprickor i sidospår eller avskalning av färg. Kontrollera dina takrännor för eventuellt skräp och se till att dina stuprör leder bort vattnet från ditt hem.

Det är också dags att inspektera ditt tak för eventuella skador. Att lösa dessa problem nu kan förhindra allvarligare och kostsammare problem på vägen.

Rengör dina fönster

Efter en lång sommar har dina fönster förmodligen ett lager av smuts som kan dämpa det naturliga ljuset i ditt hem.

Rengör glaset in- och utvändigt, och glöm inte att torka av trösklar och ramar också. Detta kommer inte bara att få ditt hem att se renare ut, utan det kan också bidra till att förbättra ditt hems energieffektivitet.

Fokusera på dina golv

Dina golv kan ta stryk under sommaren, från spårade i sand och smuts till spill från sommarfester. Att djuprengöra dina mattor och golv kan hjälpa till att ta bort all ansamlad smuts och fläckar.

Läs också  Behöver du verkligen skanna all din post?

Detta är också ett bra tillfälle att applicera ett skyddande tätningsmedel på dina trägolv för att skydda dem från vinterslitage.

Förbered din ugn och eldstad

Innan det kalla vädret slår till, se till att din ugn och eldstad är redo att användas. Låt din ugn inspekteras och byt filtret för att säkerställa att den fungerar effektivt.

Rengör din eldstad och skorsten för att ta bort eventuell sot eller kreosotuppbyggnad.

Byt ut dina sängkläder

När vädret blir svalare vill du ha varmare sängkläder. Byt ut dina sommarlinnen mot flanelllakan och tyngre täcken. Glöm inte att rengöra ditt sommarsängkläder innan du förvarar det för säsongen.

Ordna ditt skafferi

Hösten är en bra tid att gå igenom ditt skafferi och bli av med utgångna eller sällan använda föremål. Organisera dina återstående föremål så att du enkelt kan hitta det du behöver för de mysiga höstmiddagarna.

Läs också  Bli kär i ditt utrymme: 10 subtila sätt att införliva hösten i din inredning

Som du kan se innebär höststädning mycket mer än bara dammning och dammsugning. Det handlar om att förbereda ditt hem för de kallare månaderna som kommer och göra ditt utrymme bekvämt och inbjudande.

Oavsett om du tar dig an alla dessa uppgifter under en helg eller sprider dem över säsongen, kommer du att vara glad att du tog dig tid att förbereda ditt hem ordentligt för hösten.

Dela gärna dessa bästa metoder för höststädning på sociala medier för att hjälpa dina vänner och familj att göra sina hem redo för säsongen också. Lycka till med städningen!

Ingvild Olsen
Skriven av : Ingvild Olsen