Início » Nyheter » Bemästra det första intrycket: En idiotsäker guide för att adressera ditt personliga brev

Bemästra det första intrycket: En idiotsäker guide för att adressera ditt personliga brev

Conteúdo

Förbereder du dig på att söka ditt drömjobb? En viktig nyckel för att säkra den intervjun är att skapa en övertygande Personligt brev.

Det här är inte bara en enkel anteckning som bifogas ditt CV, utan en personlig pitch som belyser dina färdigheter och kvalifikationer, och varför du passar perfekt för jobbet och företaget.

Ett välskrivet personligt brev kan göra en värld av skillnad och kan avsevärt öka dina chanser att få det jobbet du har tittat på.

Och allt börjar med hur du adress ditt följebrev. Den här guiden går igenom varje steg och säkerställer att du skapar ett följebrev som sticker ut från resten.

Så låt oss dyka in och börja med att få det första intrycket att räknas!

Undersök företaget och jobbet

Det första steget i att adressera ett följebrev är att utföra noggrant forskning på både företaget och jobbet du söker.

Läs också  Topp 5 tidlösa barnböcker som format generationer

Detta kommer att ge dig betydande insikt i vad företaget värdesätter och de färdigheter och erfarenheter de letar efter.

Dessutom bör du sträva efter att hitta namnet på anställningschefen eller den person som ska läsa ditt följebrev.

Börja med dina kontaktuppgifter

Börja ditt följebrev genom att skriva ditt adress och den datum längst upp på sidan. Detta är ett traditionellt sätt att börja ett formellt brev.

Vänd dig direkt till den anställde

Det är alltid en bra idé att ta upp det anställningsansvarig direkt i ditt följebrev.

Om du känner till deras namn, använd det tillsammans med deras lämplig titel, som ”Dear Mr. Smith” eller ”Dear Dr. Johnson”. Den här personliga touchen kan göra att ditt personliga brev sticker ut.

Använd en allmän hälsning om det behövs

Om du inte vet namnet på anställningschefen, oroa dig inte. Du kan använda en allmän hälsning som ’Kära rekryteringschef’ eller ’till den som detta berör’.

Läs också  Från Westeros till Wall Street: Att föreställa sig Game of Thrones-karaktärer som navigerar i verkliga livet

Försök dock undvika könshälsningar som ”Sir” eller ”Madam” om du inte är säker på personens kön.

Förklara varför du passar bra

I brödtexten på ditt följebrev är det viktigt att förklara varför du är en bra passform för både jobbet och företaget. Använd din forskning för att skräddarsy dina kunskaper och erfarenheter efter företagets behov.

Avsluta ditt följebrev

Avsluta ditt följebrev med ett avslutande uttalande, till exempel ”Vänliga hälsningar” eller ”Bästa hälsningar”, följt av ditt namn. Detta är ett artigt och professionellt sätt att avsluta ditt brev.

Korrekturläs ditt brev

Innan du skickar iväg ditt följebrev, se till att korrekturläst det för att säkerställa att det är fritt från fel och stavfel. En välskriven, felfritt följebrev kan lämna ett stort intryck på den rekryterande chefen.

Läs också  Amerikas topp 5 mest uppskattade traditionella recept du måste prova!

Spara och skicka ditt följebrev

Slutligen, spara ditt personliga brev och förbered dig på att skicka det tillsammans med ditt CV till företaget. Kom ihåg att ditt personliga brev är din chans att göra ett bra första intryck, så låt det räknas!

Jag hoppas att den här artikeln har besvarat din fråga om hur man adresserar ett personligt brev. Om den har det, tveka inte att dela den på dina sociala nätverk! Hjälpte den här guiden dig? Låt oss veta!

Ingvild Olsen
Skriven av : Ingvild Olsen