Início » Nyheter » Topp 5 bästsäljande romaner genom tiderna som alla borde läsa

Topp 5 bästsäljande romaner genom tiderna som alla borde läsa

Conteúdo

Läsning är ett speciellt äventyr som för oss in i författarens sinne, för oss till nya platser och introducerar oss till karaktärer vi växer att älska. Det är en erfarenhet som vidgar våra vyer och ökar vår kunskap.

Finns det något bättre sätt att ge sig ut på denna resa än att fördjupa sig i de fem bästsäljande romanerna genom tiderna som alla borde läsa?

1. Don Quijote av Miguel de Cervantes

Skriven av spansk författare Miguel de Cervantes, Don Quijote är ett av litteraturens mest inflytelserika verk. Denna roman publicerades 1605 och berättar historien om en man som blir galen och tror att han är en riddare.

Hans äventyr, fyllda med humor och gripande, har fångat läsare i århundraden, vilket gör den till en av de mest sålda romanerna genom tiderna.

Läs också  Topp 5 mest hjärtvärmande kärlekshistorier i filmhistorien

2. En berättelse om två städer av Charles Dickens

Utspelar sig under den franska revolutionen, A Tale of Two Cities är en klassisk roman av Charles Dickens. Den här boken utforskar teman som uppståndelse, uppoffring och social rättvisa.

Det är ett måste att läsa för alla som uppskattar välgjorda berättelser och gripande sociala kommentarer.

3. Sagan om ringen av JRR Tolkien

En episk high fantasy-roman, Sagan om ringen av JRR Tolkien är en fängslande blandning av äventyr, kamratskap och kampen mellan gott och ont.

Den här romanen har inte bara sålt i miljontals exemplar över hela världen utan också inspirerat till en mycket framgångsrik filmserie.

4. Harry Potter och de vises sten av JK Rowling

Den första boken i den berömda Harry Potter-serien, Harry Potter and the Philosopher’s Stone av JK Rowlinghar förtrollat ​​läsare i alla åldrar.

Läs också  Game changer-varning: EA Sports FC 24 nu tillgänglig! Vilken är den första feedbacken?

Detta magiska äventyr introducerar oss för Harry Potter, en ung trollkarl som går på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.

Romanens fantasifulla berättande och kreativa världsbyggande gör den till ett måste att läsa.

5. And Then There Were None av Agatha Christie

Anses som världens mest sålda mysterium, And Then There Were None av Agatha Christie är spännande läsning. Tio främlingar lockas in i en avskild herrgård på ön och en efter en börjar de dö. Med sin oförutsägbara plottwist och spänningsfyllda berättelse kommer den här boken att hålla dig på kanten av din stol.

Dessa mest sålda romaner har inte bara vunnit popularitet över hela världen utan också lämnat en betydande inverkan på litteraturen. Oavsett om du är en älskare av klassisk litteratur, en fantasyentusiast eller en mystisk aficionado, erbjuder dessa romaner något för alla.

Läs också  Topp 5 mest inflytelserika amerikanska författare genom tiderna

Om du tyckte att den här listan var spännande, tveka inte att dela den på sociala medier och engagera dina vänner i en diskussion om dessa oförglömliga romaner. Och kom ihåg att det alltid finns mer att utforska. Kolla in våra andra rankningar för att upptäcka fler bra läsningar. Glad läsning!

Ingvild Olsen
Skriven av : Ingvild Olsen